Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

On propagation of Rayleigh type surface wave in five different theories of thermoelasticity

Tytuł:
On propagation of Rayleigh type surface wave in five different theories of thermoelasticity
Autorzy:
Singh, B.
Verma, S.
Data publikacji:
2019
Słowa kluczowe:
termoelastyczność
fala powierzchniowa
fala Rayleigha
równanie częstotliwości
generalized thermoelasticity
surface waves
Rayleigh wave
frequency equation
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The governing equations for a homogeneous and isotropic thermoelastic medium are formulated in the context of coupled thermoelasticity, Lord and Shulman theory of generalized thermoelasticity with one relaxation time, Green and Lindsay theory of generalized thermoelasticity with two relaxation times, Green and Nagdhi theory of thermoelasticity without energy dissipation and Chandrasekharaiah and Tzou theory of thermoelasticity. These governing equations are solved to obtain general surface wave solutions. The particular solutions in a halfspace are obtained with the help of appropriate radiation conditions. The two types of boundaries at athe surface of a half-space are considered namely, the stress free thermally insulated boundary and stress free isothermal boundary. The particular solutions obtained in a half-space satisfy the relevant boundary conditions at the free surface of the half-space and a frequency equation for the Rayleigh wave speed is obtained for both thermally insulated and isothermal cases. The non-dimensional Rayleigh wave speed is computed for aluminium metal to observe the effects of frequency, thermal relaxation time and different theories of thermoelasticity.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa Nr 461252 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2020)

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies