Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Improving heat aging and mechanical properties of fluoroelastomer using carbon nanotubes

Tytuł:
Improving heat aging and mechanical properties of fluoroelastomer using carbon nanotubes
Autorzy:
Heidarian, J.
Hassan, A.
Data publikacji:
2017
Słowa kluczowe:
fluoroelastomers
crystallization
tension test
X-ray diffraction topography
aging
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Carbon nanotube (CNT)-, carbon black (CB)-filled fluoroelastomer (FE) and unfilled-FE compounds were prepared (CNT/FE, CB/FE and FE). The compounds were subjected to heat air aging and characterized by tensile test and X-Ray Diffraction (XRD) analysis. Results show that CNT improved tensile properties of FE before and after aging. All samples show stress induced crystallization (SIC) during tension. XRD results show that under all conditions, the crystals were in the form of γ-phase. For both aged and un-aged specimens, the degree of crystallinity (Xc) is low. After tensile stretching, Xc  of un-aged specimens increases tremendously, with larger crystal size. Under the same conditions, the order of elongation at break (EL) was FE > CB/FE > CNT/FE. Normal modulus (NM) and tangent modulus (TM) at the same conditions was in the order of CNT/FE > CB/FE > FE. Tensile strength had the order of CNT/FE > CB/FE > FE.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę (zadania 2017).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies