Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of ultrasonic impact treatment on the microstructure and mechanical properties of diffusion-bonded TC11 alloy joints

Tytuł:
Effect of ultrasonic impact treatment on the microstructure and mechanical properties of diffusion-bonded TC11 alloy joints
Autorzy:
Yang, Zhenwen
Liu, Qi
Wang, Jiahui
Ma, Zongqing
Wang, Ying
Wang, Dongpo
Data publikacji:
2019
Słowa kluczowe:
klejenie dyfuzyjne
uszlachetnianie ziarna
właściwości mechaniczne
UIT
diffusion bonding
grain refinement
mechanical properties
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
To derive the higher mechanical properties of diffusion-bonded joints at a low bonding temperature, ultrasonic impact treatment (UIT) was used to increase the dislocations and refine the microstructure of faying surfaces prior to diffusion bonding. The results show that a deformation layer with a thickness of 30 mm formed near the impacted TC11 alloy surface, with many dislocation tangles, substructures, and dislocation cells in this layer. Diffusion bonding experiments were performed for both original samples and UIT samples. For the original TC11 alloy, the average shear strength of the diffusion-bonded joints increased with an increase in the bonding temperature, and the joint strength was 550 MPa for joints bonded at 820 8C for 30 min under a pressure of 10 MPa. However, the average shear strength of the TC11 alloy joints with UIT reached 560 MPa for the joint that was diffusion-bonded at 780 8C, whereas it was only 370 MPa for the joint without UIT. Therefore, UIT of the alloy surface resulted in a joint with a high strength at a relatively low bonding temperature, which may be beneficial to inhibit the grain growth caused by the high temperature bonding process.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa Nr 461252 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2020)

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies