Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Application of ultrasound-assisted deep eutectic solvent extraction combined with liquid-liquid extraction method to the extraction of three pesticide residues from fruit and vegetable samples

Tytuł:
Application of ultrasound-assisted deep eutectic solvent extraction combined with liquid-liquid extraction method to the extraction of three pesticide residues from fruit and vegetable samples
Autorzy:
Chen, Sue
An, Qi
Sun, Hong
Mao, Mengqian
Data publikacji:
2021
Słowa kluczowe:
deep eutectic solvents
pesticide residue
ultrasound-assisted extraction
liquid-liquid extraction
fruit samples
vegetable samples
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
A simple, inexpensive and sensitive method was developed for the simultaneous determination of three pesticide residues (carbendazim, thiophanate-methyl, and imidacloprid) in fruit and vegetable samples using high performance liquid chromatography (HPLC) based on a combined pretreatment of ultrasoundassisted deep eutectic solvent extraction (UA-DES-E) and liquid-liquid extraction (LLE). In this study, various types of deep eutectic solvents (DESs) were synthesized and the extraction efficiency was compared as extraction solvents. Results showed that glycerol-proline 5 9:4 (GP-5) obtained the highest extraction efficiency among different types of DESs. Experiment conditions, including DES volume, extraction time and pH, were systematically optimized using single-factor experiment. Under the optimum conditions, the limits of detection (LODs) and quantification (LOQs) were in the ranges of 0.05– 0.2 mg$mL1 and 0.1–0.5 mg$mL1, respectively. The relative recoveries of the three pesticides in the fruit and vegetable samples ranged from 85.7 to 113.0% at two spiked levels. Meanwhile, the method achieved excellent linearity with determination coefficients (r) greater than 0.999. Furthermore, the method was successfully applied to the analysis of the pesticides in real fruit and vegetable samples (apple, tomato, and grape).
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa Nr 461252 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2021).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies