Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Assessment of the Supermolecular Structure of Standard Polyester Fibres and Those with Reduced Susceptibility to Pilling, as Processed by the Uncontrolled Breaking Method

Tytuł:
Assessment of the Supermolecular Structure of Standard Polyester Fibres and Those with Reduced Susceptibility to Pilling, as Processed by the Uncontrolled Breaking Method
Autorzy:
Lewandowski, S.
Linek, M.
Ślusarczyk, C.
Kasztelnik, A.
Data publikacji:
2003
Słowa kluczowe:
supermolecular structure
polyester fibres
pilling
uncontrolled breaking
structure modification
physical properties
struktura nadcząsteczkowa
włókna poliestrowe
niekontrolowane rozerwanie
zmiana struktury
właściwości fizyczne
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
We investigated the supermolecular structure of standard polyester fibres and those with re-duced susceptibility to pilling, processed by the uncontrolled breaking method with the use of cable breaking machines. The aim of our investigation was to establish how the structure modification of the PET fibres, which tends towards the reduction of their susceptibility to pilling, influences the fibres' selected physical properties and their supermolecular structure.
Badano strukturę nadcząsteczkową włókien poliestrowych standardowych i o obniżonej skłonności do pillingu przetwarzanych metodą rozrywania niekontrolowanego. Celem badań było stwierdzenie, w jaki sposób modyfikacja włókien PET, mająca na celu obniżenie ich podatności na pilling, wpływa na ich strukturę nadcząsteczkową i wybrane właściwości fizyczne.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies