Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Odpowiedzialność za szkodę. Niebezpieczny produkt żywnościowy

Tytuł:
Odpowiedzialność za szkodę. Niebezpieczny produkt żywnościowy
Autorzy:
Wrześniewska-Wal, I.
Data publikacji:
2015
Słowa kluczowe:
żywność
produkt niebezpieczny odpowiedzialność
ryzyko
food
dangerous product
responsibility
risk
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule przedstawiono problematykę odpowiedzialności cywilnoprawnej za szkody wyrządzone przez niebezpieczny produkt żywnościowy. Szczególną uwagę zwrócono na przesłankę ryzyka rozwoju oraz okoliczności zwalniające z odpowiedzialnością za szkodę wyrządzoną przez produkt, uznawany w chwili jego wytworzenia czy wprowadzenia do obrotu za odpowiadający obowiązującym standardom i niewadliwy.
The article presents the problem of civil liability for damages caused by unsafe food product. Particular attention has been paid to the risk of developing the condition and the circumstances exempting from liability for damage caused by the product, considered at the time of its manufacture or marketing for the corresponding applicable standards and non-defective one.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies