Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Improving Wastewater Quality System Using the Internet of Things-Based Phytoremediation Method

Tytuł:
Improving Wastewater Quality System Using the Internet of Things-Based Phytoremediation Method
Autorzy:
Noerhayati, Eko
Suprapto, Bambang
Rahmawati, Anita
Mustika, Soraya Norma
Data publikacji:
2023
Słowa kluczowe:
phytoremediation
irrigation wastewater
IoT
Internet of things
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Water is an important part of all living things, including humans, animals, and plants, but concern for clean water is decreasing due to numerous human activities, which cause pollution. Water pollution is characterized by changes in physical, chemical and biological contents due to the wastes generated from the actions of living things, such as water irrigation. Therefore, this research aimed to overcome irrigation wastewater pollution using the Internet of Things (IoT)-based phytoremediation method, water hyacinth, apu-apu, and lotus. It was carried out using a tool monitoring system based on IoT technology with parameters for measuring pH, temperature, and water turbidity through the internet network. The results showed that the acidity level increased by 7–8 with a decrease in COD using water hyacinth, apu-apu, and lotus by 41.55%, 32.77%, and 32.91%, respectively. The BOD level using water hyacinth, as well as apu-apu and lotus decreased by 37.82%, and 31.54%, respectively. The decrease in phosphate level using water hyacinth, apu-apu and lotus was by 3.55%. Finally, the decrease in nitrate level using water hyacinth plants, apu-apu and lotus was 13.83%, 9.61% and 19.61%, respectively.
Opracowanie rekordu ze środków MEiN, umowa nr SONP/SP/546092/2022 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2022-2023).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies