Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

A study on the properties of surface – active fluids used in burnishing and shot peening processes

Tytuł:
A study on the properties of surface – active fluids used in burnishing and shot peening processes
Autorzy:
Zaleski, K.
Data publikacji:
2016
Słowa kluczowe:
burnishing
shot peening
polymer solutions
methyl polymethacrylate
metalworking fluids
surface-active properties
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
A method is presented for the study of surface-active properties of a fluids, in burnishing and shot peening processes used, which consists in comparing mean plastic strains of thin metal foil subjected to tensile tests in the examined fluid and in air. As a surface-active additive to the fluid (mineral oil), methyl polymethacrylate solution was used. It was found that the surfactant activity coefficient depended on the type of examined fluid as well as on the thickness of the foil being stretched. Results of analyses of the surface-active properties of a fluid can be compared only when metal foils of equal thickness made from one specific material are used. It can be supposed that the introduction of methyl polymethacrylate solution as an additive to the metalworking fluid will have a beneficial effect on the course and the results of burnishing and shot peening of metals.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies