Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The Effect of Disaccharide Concentration in a Liquid Binder on The Mechanisms and Kinetics of Disc Granulation

Tytuł:
The Effect of Disaccharide Concentration in a Liquid Binder on The Mechanisms and Kinetics of Disc Granulation
Autorzy:
Obraniak, A.
Gluba, T.
Data publikacji:
2017
Słowa kluczowe:
disc granulation
kinetics
disaccharide solution
granulacja dyskowa
kinetyka
roztwór disacharydu
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Analysis of granulation kinetics was carried out using a laboratory disc granulator with a diameter D of 0.5 m. A liquid binder was delivered to the tumbling bed at a constant flow rate with a nozzle generating droplets with a size of approx. 4-5 mm. Fine-grained chalk was used as a model of raw material and water or disaccharide solution with concentrations of 20 - 40% as a wetting liquid. Different times of droplet delivery ranging from 2 to 6 min were utilized. Granulometric composition of the bed for selected lengths of process, bed moisture and the moisture of individual size-fractions were assessed. Mass of granulated material, which was transferred from nuclei fraction to other size fractions was determined on the basis of mass balance analysis and the assessment of liquid migration between fractions. The influence of disaccharide concentration in wetting liquid on the aforementioned phenomena was also examined.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę (zadania 2017)

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies