Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Enhanced Mass Transfer in Dwarf Novae of the SU~UMa Type During Their Outbursts and Superoutbursts

Tytuł:
Enhanced Mass Transfer in Dwarf Novae of the SU~UMa Type During Their Outbursts and Superoutbursts
Autorzy:
Smak, J.
Data publikacji:
2004
Słowa kluczowe:
accretion
accretion disks
novae
cataclysmic variables
stars: dwarf novae
stars: individual: YZ Cnc
stars: individual: OY Car
stars: individual: Z Cha
stars: individual: VW Hyi
stars: individual: SU UMa
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Observational data for five dwarf novae of the SU UMa type provide several strong arguments in favor of a significant enhancement in the mass transfer rate during their outbursts and superoutbursts. The mass transfer rates during normal outbursts are estimated from the amount of accreted mass assuming the theoretical mass transfer rate at quiescence, based on models involving gravitational waves. The resulting rates Menh≈0.6-1.8×1017 g/s imply enhancement by a factor of 15-46, which is consistent with observational evidence for VW Hyi and with theoretical predictions. The mass transfer rates during superoutbursts are enhanced to Menh≈3-6×1017 g/s. The corresponding enhancement ratios range from ≈20-60 (when the mass transfer rates at quiescence are obtained under assumption of no enhancement during normal outbursts) up to ≈100 (resulting from the assumption of the theoretical mass transfer rate during quiescence).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies