Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Leštenie odliatkov elektrolyticko-plazmovým procesom – vplyv základných parametrov procesu na úroveň dosahovaného lesku

Tytuł:
Leštenie odliatkov elektrolyticko-plazmovým procesom – vplyv základných parametrov procesu na úroveň dosahovaného lesku
Autorzy:
Podhorský, Š.
Data publikacji:
2006
Słowa kluczowe:
casting polishing
plasma electrolytic polishing
polerowanie odlewu
polerowanie elektroplazmowe
Język:
czeski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Na pracovisku Katedry Zlievarenstva Slovenskej Technickej Univerzity v Trnave je vyvíjaná technológia leštenia odliatkov z antikoróznych ocelí. Príspevok pojednáva o experimentálnom skúmaní vplyvu základných parametrov elektrolyticko-plazmového procesu na úroveň dosahovaného lesku lešteného povrchu. Stanovenie optimálnych parametrov procesu. Sledovanými parametrami elektrolyticko-plazmového procesu je výška napätia na elektródach, teplota a koncentrácie elektrolytu.
Polishing of casting pieces, made of stainless steel, by plasma-electrolytic process is under the development at Slovak University of Technology on Department of Foundry in Trnava. The paper deals with the influence of the basic parameters of the plasma-electrolytic process upon the resulting level of the surface polish and tries to determine the optimum set of the process parameters. The influence of the level of voltage on the electrodes, the temperature and the concentration of the electrolyte are investigated.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies