Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Efficacy of Compost and Vermicompost on Growth, Yield and Nutrient Content of Common Beans Crop (Phaseolus vulgaris L.)

Tytuł:
Efficacy of Compost and Vermicompost on Growth, Yield and Nutrient Content of Common Beans Crop (Phaseolus vulgaris L.)
Autorzy:
Al-Tawarah, Batool
Alasasfa, Muawya A.
Mahadeen, Atif Y.
Data publikacji:
2024
Słowa kluczowe:
vermicompost
compost
green bean
organic farming
organic fertilization
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The experiment was conducted to study the effect of organic fertilization to the sustainability of agricultural systems by recycling nutrients and improving the physical properties of the soil; two important types of organic fertilizers, namely vermicompost and compost were tested to study their effect on soil and growth of common bean ‘Sybaris’. They were mixed in different proportions of with soil by varying ratio: (100% soil, 100% compost, 100% vermicompost, 75% soil + 25% compost, 50% soil + 50% compost, 25% soil + 75% compost, 75% soil + 25% vermicompost, 50% soil + 50% vermicompost, 25% soil + 75% vermicompost, soil 33% + compost 33% + vermicompost 33%). The study findings showed ability of these two types of organic fertilizers to enrich plant growth, development and yield characteristics compared to the control treatment, with superiority of vermicompost, and there was also a clear discrepancy related to the rate of addition. Most of the results referred to superiority of the higher application rates of these two fertilizers, especially in the case of vermicompost (VC100%). The later treatment recorded the highest values in terms of vegetative, root and yield components. The study concluded that cultivation of bean and addition of vermicompost with soil replacement rates ranging from 50% to 100% has a significant impact on the development, growth, and productivity of the common bean plant.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa nr SONP/SP/546092/2022 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2024).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies