Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Rapid analysis and identification of the main constituents in Patrinia scabiosaefolia Fisch. by UPLC/Q-TOF-MS/MS

Tytuł:
Rapid analysis and identification of the main constituents in Patrinia scabiosaefolia Fisch. by UPLC/Q-TOF-MS/MS
Autorzy:
Zhong, Y. M.
Zhong, X. L.
Wang, J. H.
Han, L.
Data publikacji:
2017
Słowa kluczowe:
triterpenoids
UPLC/Q-TOF-MS
flavonoids
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Patrinia scabiosaefolia Fisch. (PSF), a well-known traditional Chinese medicine, has been demonstrated to show therapeutic effects on inflammatory bowel disease. In this study, a rapid and sensitive method using ultra-performance liquid chromatography/quadrupole time-of-flight mass spectrometry (UPLC/Q-TOF-MS) was developed for identification of the major constituents in PSF. The separation analysis was performed on Waters Acquity UPLC system, and the accurate mass of molecules and their fragment ions were determined by Q-TOF-MS. Thirty-one constituents, including triterpenoids, iridoids, flavonoids, and organic acids were detected and tentatively deduced on the basis of their element compositions, tandem mass spectrometry (MS/MS) data, and relevant literatures. Twelve constituents were discovered for the first time in PSF. The results demonstrated that hederagenin-type and oleanolic acid-type saponins were the main constituents of PSF. Our work provides a certain foundation for further quantitation of major chemical constituents and in vivo pharmacokinetic studies of PSF. Moreover, the analytical approach developed herein has proven to be generally applicable for profiling the chemical constituents in traditional Chinese medicines (TCMs) and other complicated mixtures.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę (zadania 2017).
Błędna numeracja w bibliografii

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies