Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

On the upper limits for complex growth rate in rotatory electrothermoconvection in a dielectric fluid layer saturating a sparsely distributed porous medium

Tytuł:
On the upper limits for complex growth rate in rotatory electrothermoconvection in a dielectric fluid layer saturating a sparsely distributed porous medium
Autorzy:
Kumar, Jitender
Kumari, Chitresh
Prakash, Jyoti
Data publikacji:
2024
Słowa kluczowe:
linear stability analysis
dielectric fluid
oscillatory instability
complex growth rate
electrothermoconvection
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
It is proved analytically that the complex growth rate n = nr + ini (nr and ni are the real and imaginary parts of n , respectively) of an arbitrary neutral or unstable oscillatory disturbance of growing amplitude in rotatory electrothermoconvection in a dielectric fluid layer saturating a sparsely distributed porous medium heated from below, for the case of free boundaries, is located inside a semicircle in the right half of the nrni − plane, whose centre is at the origin and radius = [formula], where Ta is the modified Taylor’s number, Pr is the modified Prandtl number, Rea is electric Rayleigh number and A is the ratio of heat capacities. The upper limits for the case of rigid boundaries are derived separately. Furthermore, similar results are also derived for the same configuration when heated from above.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies