Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Influence of Cold Work on the Efficiency of Vibratory Machining

The aim of the article was to determine the impact of crushed condition (work hardening) on the effectiveness of the vibratory machining. The vibratory machining processing was carried out in two steps. The first step consisted of mechanical abrasion and remove oxides from the surface of the workpieces with abrasive media. While in the second step, smoothing - polishing with metal media was performed. Vibratory polishing also strengthened the treated surfaces. The test results were compared for samples in the crushed state (work hardening, plastic processing) and samples subjected to recrystallization annealing heat treatment. Mass losses, changes in the geometric structure of the surface and changes in the hardness of the machining surfaces were analyzed. Samples subjected to recrystallization, as compared to the samples in the state after work hardening-plastic working, are characterized by a slightly higher arithmetic mean surface roughness and lower surface hardness than for analogous processes for samples not subjected to heat treatment. Heat treatment of annealing allows to remove the effects of crushing and thus it is possible to obtain larger mass losses. Smaller burrs dimensions were obtained for samples after the heat treatment – annealing than after work hardening.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa nr POPUL/SP/0154/2024/02 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki II" - moduł: Popularyzacja nauki (2025)

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies