Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Chain-chain complexation and heme binding in haemoglobin with respect to the hydrophobic core structure

Tytuł:
Chain-chain complexation and heme binding in haemoglobin with respect to the hydrophobic core structure
Autorzy:
Ptak, M.
Banach, M.
Wiśniowski, Z.
Konieczny, L.
Roterman, I.
Data publikacji:
2017
Słowa kluczowe:
heme binding
hydrophobicity
protein folding
protein-protein complexation
tertiary structure
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Heme binding by proteins and protein-protein complexation are the processes strongly related to the biological activity of proteins. The mechanism of these processes has not been still recognised. These phenomena are presented using haemoglobin as the example. Half of the mature haemoglobin (one α-chain and one β-chain) treated as a dissociation step in haemoglobin degradation reveals a specific change in heme binding after dissociation. This phenomenon is the object of analysis that interprets the structure of both complexes (tetramer and dimer) with respect to their hydrophobic core structure. The results suggest the higher stability of the complex in the form of one α-chain and one β-chain with respect to the hydrophobic core.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies