Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Stress and Strain Analysis and Microstructure of Al/Cu Clad Composite Fabricated by Cold Extrusion

Tytuł:
Stress and Strain Analysis and Microstructure of Al/Cu Clad Composite Fabricated by Cold Extrusion
Autorzy:
Junting, L.
Yahong, X.
Yongkang, L.
Jianyong, L.
Shuangjing, Z.
Data publikacji:
2016
Słowa kluczowe:
aluminum/copper clad composite
cold extrusion
microstructure
critical shear strain
finite element method
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
A five-zone describing model for extrusion of aluminum/copper clad composite was established. Stress and strain were also analyzed by finite element method. The distribution rules of grain size were researched by critical shear strain theory, and zoning phenomenon of grain size was discovered. The grain size of deformed aluminum material becomes gradually finer from center to the interface. The grain size is much fine and the critical shear strain reaches the maximum value in the interface. The grain size of copper material reduces gradually from center to both the interface and exterior surface, which is caused by the higher value of critical shear strain in the interface and exterior surface. The analysis results were verified by microstructure observation and mechanical properties test, indicating that the distribution of grain size for cold extrusion forming can be interpreted by critical shear strain theory.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies