Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Evaluation of the surface topography after precision machining

Tytuł:
Evaluation of the surface topography after precision machining
Autorzy:
Tomkowski, R.
Kacalak, W.
Lipiński, D.
Data publikacji:
2012
Słowa kluczowe:
extra smooth surfaces
geometric features
surface parameters
machining
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Analysis of the geometric features and determination of the condition of the surfaces machined during an abrasive process is of crucial importance for evaluation of their wear properties. Numerous parameters can be used for assessing topography of technical surfaces. Many of them contain information that is general or poorly correlated with the wear features. The group of parameters used for such purpose should include those that do not cause information redundancy and provide distinct information. Evaluation of the surface geometric structure after precision machining is a difficult process due to the limited scope of unevenness heights that fit within the range of a few micrometers to a few nanometers. In this paper the synthetic indexes of the evaluation of extra smooth surfaces were created, taking into consideration numerous elementary parameters. The value of the synthetic index was determined as the geometric average of the partial indexes which, when compared to the arithmetic average, is more dependent on the data believed to be disadvantageous.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies