Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of hardening methods of moulding sands with water glass on structure of bonding bridges

Tytuł:
Effect of hardening methods of moulding sands with water glass on structure of bonding bridges
Autorzy:
Stachowicz, M.
Granat, K.
Nowak, D.
Haimann, K.
Data publikacji:
2010
Słowa kluczowe:
innovative foundry technologies
water glass
moulding sand
microwaves
CO2 process
hardening
nowoczesne technologie odlewnicze
szkło wodne
masa formierska
mikrofale
proces CO2
utwardzanie
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Research on influence of hardening methods on structure of bonding bridges in moulding sands with sodium water glass is presented. Moulding sands with addition of 2.5 % of binder with molar module 2.0 were hardened with CO2 and dried in traditional way or hardened with microwaves. It was proved that the hardening method affects structure of bonding bridges, correlating with properties of the hardened moulding sands. It was found that strength of the moulding sands hardened with microwaves for 4 min is very close to that measured after traditional drying at 110 °C for 120 min. So, application of microwave hardening ensures significant shortening of the process time to the value comparable with CO2 hardening but guaranteeing over 10-fold increase of mechanical properties. Analysis of SEM images of hardened moulding sands permitted explaining differences in quality parameters of moulding sands by connecting them with structure of the created bonding bridges.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies