Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ekstrakty CO2 z chmielu czym są i jak powstają?

Obok wody, słodu i drożdży, chmiel wymieniany jest jako jeden z podstawowych surowców piwowarskich. Mimo że omawiany składnik stosowany jest w niewielkich ilościach oraz jego wykorzystanie nie jest kluczowe do zajścia procesu fermentacji, to chmielowa szyszka nieodłącznie kojarzy się z piwowarstwem.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa nr POPUL/SP/0154/2024/02 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki II" - moduł: Popularyzacja nauki (2025).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies