Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Model dynamiczny innowacyjnego układu chłodniczego komory przechowalniczej warzyw (owoców). Część 3

Tytuł:
Model dynamiczny innowacyjnego układu chłodniczego komory przechowalniczej warzyw (owoców). Część 3
Autorzy:
Mizera, G.
Data publikacji:
2018
Słowa kluczowe:
układy chłodnicze
warzywa i owoce
glikol
refrigeration systems
vegetables and fruits
glycol
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Istotą przedstawionego w tej publikacji modelu obliczeniowego jest określenie ekwiwalentnego współczynnika przejmowania ciepła pomiędzy wychładzanym produktem a powietrzem w komorze, zarówno w pierwszym okresie procesu jego wychładzania, gdy następuje penetracja temperatury w głąb produktu, jak i w drugim okresie schładzania, gdy wychładzany jest środek produktu. W ostatniej, trzeciej części publikacji przedstawiony został bilans cieplny chłodnicy powietrza oraz obciążenie cieplne chłodnicy roztworu wodnego glikolu propylenowego.
The most important task in the model is to determine the equivalent coefficient of heat transfer between cooled product and air in the cold room, in the first stage of cooling down process as well as during cooling of the centre of the product. In this last part, heat balance of the air cooler is presented and heat load on the cooler of water and propylene glycol solution is determined.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies