Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Lipid content and wastewater treatment potential of Chlorella vulgaris and Scenedesmus obliquus isolated from Uzuncayır Dam Lake

Tytuł:
Lipid content and wastewater treatment potential of Chlorella vulgaris and Scenedesmus obliquus isolated from Uzuncayır Dam Lake
Autorzy:
Can, Şafak Seyhaneyıldız
Can, Erkan
Yılmaz, Kadir
Data publikacji:
2024
Słowa kluczowe:
wastewater treatment
lipid
fatty acids
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Production of microalgae for biodiesel, one of the alternative renewable energy sources, is costly due to nutrient media. Industrial and domestic wastewater contains nitrogen, phosphorus and other nutrients that are the primary food source for algae. Releasing this environmentally harmful effluent into receiving bodies of water, such as the sea or a freshwater reservoir, without prior treatment causes serious problems. Combining microalgae cultivation with wastewater treatment is a promising strategy for improving wastewater and reducing the cost of nutrient media required for algae production. In this study, wastewater obtained from a wastewater treatment facility was diluted with clean water to 0.25%, 50%, and 75% concentrations, and Chlorella vulgaris and Scenedesmus obliquus were cultured in these nutrient media for 20 days. As a result, microalgae increased their biomass and lipid content, while consuming nitrite, nitrate, phosphate, and ammonium from the wastewater as nutrients.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies