Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The utilization of kiwi (Actinidia deliciosa ) pruning waste for kraft paper production and the effect of bark on paper properties

Tytuł:
The utilization of kiwi (Actinidia deliciosa ) pruning waste for kraft paper production and the effect of bark on paper properties
Autorzy:
Gençer, A.
Data publikacji:
2015
Słowa kluczowe:
Kiwi
Actinidia deliciosa
kraft process
bark
pruning waste
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
In this study, samples of pruning residuals from kiwi (Actinidia deliciosa) with and without bark were used in order to identify the negative impacts of the bark on pulp and paper production. The Kraft method was used to cook the samples, and six tests were conducted, three with bark and three without bark. In the six tests, the active alkaline/sulfide ratios, temperature, and time were stabilized at 18/22, 170°C and 170 min, respectively. Some of the physical, optical, and mechanical properties of the unbeaten papers produced at 35 SR° and 50 SR° were compared. For all of the mechanical properties that were measured, the bark had a negative effect. This could be explained by the high content of brittle inorganic material in the bark’s fibers.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies