Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Improving protein structure prediction, refinement and quality assessment techniques

Tytuł:
Improving protein structure prediction, refinement and quality assessment techniques
Autorzy:
Leelananda, S. P.
Pawłowski, M.
Faraggi, E.
Kloczkowski, A.
Data publikacji:
2014
Słowa kluczowe:
protein structure prediction
model quality assessment
structure refinement
przewidywanie struktury białek
ocena jakości modeli
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Several novel techniques have been combined to improve protein structure prediction, structural refinement and quality assessment of protein models. We discuss in brief the development of four-body potentials that take into account dense packing and cooperativity of interactions of proteins, and its success. We have developed a metho d that uses whole protein information filtered through machine learning to score protein models base d on their likeness to native structure. Here we consider electrostatic interactions and residue depth, and use these for structure prediction. These potentials were tested to be succe ssful in CASP 9 and CASP 10. We have also developed a Quality Assessment technique, MQAP single, which is a quasi-single-model MQAP , by combining advantages of both “pure” single-model MQAP s and clustering MQAP s. This technique can be used in ranking and assessing the absolute global quality of single protein models. This model (Pawlowski-Kloczkowski) was ranked 3rd in Model Quality Assessment in CASP 10. Consideration of protein flexibility and its fluctuation dynamics improves protein structure prediction and leads to better refinement of computational models of proteins. Here we also discuss how Anisotropic Network Model ( ANM ) of protein fluctuation dynamics and Go-like model of energy score can be used for novel protein structure refinement.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies