Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Właściwości mieszanin poli(kwasu mlekowego) ze skrobią

Tytuł:
Właściwości mieszanin poli(kwasu mlekowego) ze skrobią
Autorzy:
Getner, E.
Steller, R.
Kuśnierz, E.
Winciorek, N.
Data publikacji:
2013
Słowa kluczowe:
poli(kwas mlekowy)
PLA
skrobia
mieszanina polimerowa
właściwości
poly(lactic acid)
starch
polymer blend
properties
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy przedstawiono wyniki badań wpływu modyfikacji skrobi za pomocą gliceryny i kwasu szczawiowego na wybrane właściwości mieszanin z PLA. Układy homogenizowano na dwuwalcarce i prasowano. Zbadano właściwości mechaniczne, reologiczne i termiczne otrzymanych materiałów. Wykonano też zdjęcia SEM powierzchni przełomów próbek.
Research results of the effect of starch modification with glycerol and oxalic acid on selected properties of PLA/starch blends are presented. The systems were homogenized with two-roll-mill and compression molded. Mechanical, rheological and thermal properties of blends were examined. SEM micrographs of sample fractures were also carried out.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies