Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Raba w ultrafiolecie

Tytuł:
Raba w ultrafiolecie
Autorzy:
Żaba, T.
Data publikacji:
2014
Słowa kluczowe:
uzdatnianie wody
jakość wody
dezynfekcja
podchloryn sodu
promienniki UV
elektrolizery
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Dążąc do systematycznej poprawy jakości wody Miejskie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji w Krakowie podjęło decyzję o zmianie technologii dezynfekcji na Zakładzie Uzdatniania Wody „Raba". W związku z tym zastosowano podchloryn sodu otrzymywany z soli kuchennej oraz dodatkowo lampy UV.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies