Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effective shaping of a stepped sandwich beam with clamped ends

Tytuł:
Effective shaping of a stepped sandwich beam with clamped ends
Autorzy:
Magnucki, Krzysztof
Kustosz, Joanna
Goliwąs, Damian
Data publikacji:
2023
Słowa kluczowe:
analytical modelling
bending
shaping criterion
FEM calculations
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The aim of this work is to propose a sandwich beam with stepped layer thickness in three parts along its length. The total depth, width of the cross-section and its mass are constant. The beam is under a uniformly distributed load. The system of two equilibrium equa-tions was formulated for each part based on the literature. This system was analytically solved for the successive parts of the beam and the functions of the shear effect and deflection were determined in them. The effective stepped layer thicknesses was determined on the basis of the adopted criterion for minimizing the maximum deflection of the beam. The example calculations were made for two elected beams. The effective shapes of these beams are shown in the figures. Moreover, FEM numerical calculations of the deflections of these beams are performed.
Opracowanie rekordu ze środków MEiN, umowa nr SONP/SP/546092/2022 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2022-2023).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies