Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Effect of Enhanced Grain Refinement in Friction Welded SUS316L Alloy

Tytuł:
Effect of Enhanced Grain Refinement in Friction Welded SUS316L Alloy
Autorzy:
Kim, Youngkyu
Song, Kukhyun
Data publikacji:
2024
Słowa kluczowe:
SUS316L alloy
friction welding
electron backscattering diffraction
microstructures
mechanical properties
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
To investigate the solid state weldability on SUS316L alloy, this work was carried out. Friction welding as a solid state welding was introduced and conducted at a rotation speed of 2,000 rpm and a friction pressure of 25 MPa on tube typed specimens. After this work, the grain boundary characteristic distributions such a grain size, shape and misorientation angle of the welds were clarified by electron backscattering diffraction method. The application of friction welding on SUS316L resulted in a significant refinement of the grain size in the weld zone (6.03 μm) compared to that of the base material (57.55 μm). Despite the grain refinement, the mechanical properties of the welds indicate relatively low or similar to the base material. These mechanical properties are due to dislocation density in the initial material and grain refinement in the welds.
This work was supported by the Establishment of Demonstration Infrastructure for Regulation-Free Special Zones funded by the Ministry of SMEs and Startups (MSS, Korea).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies