Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Approximation Algorithms for Three Dimensional Protein Folding

Tytuł:
Approximation Algorithms for Three Dimensional Protein Folding
Autorzy:
Shaw, D. L.
Karmaker, S.
Islam, A. S. M. S
Rahman, M. S.
Data publikacji:
2018
Słowa kluczowe:
algorithms
protein folding
lattice theory
bioinformatics
hydrophobic compounds
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Predicting the secondary structure of a protein using a lattice model is one of the most studied computational problems in bioinformatics. Here the secondary structure or three dimensional structure of a protein is predicted from its amino acid sequence. The secondary structure refers to the local sub-structures of a protein. Simplified energy models have been proposed in the literature on the basis of interaction of amino acid residues in proteins. We focus on a well researched model known as the Hydrophobic-Polar (HP) energy model. In this paper, we propose the hexagonal prism lattice with diagonals that can overcome the problems of other lattice structures, e.g., parity problem. We give two approximation algorithms for protein folding on this lattice using HP model. Our first algorithm leads us to a similar structure of helix structure that is commonly found in a protein structure. This motivates us to propose the next algorithm with a better approximation ratio. Finally, we analyze the algorithms on the basis of intensity of the chemical forces along the different types of edges of hexagonal prism lattice with diagonals.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies