Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Ocena podobieństwa lub jego braku w zakresie preferencji czynników opisujących zasadę 1 zarządzania Toyoty według metody BOST

Tytuł:
Ocena podobieństwa lub jego braku w zakresie preferencji czynników opisujących zasadę 1 zarządzania Toyoty według metody BOST
Autorzy:
Noga, M.
Data publikacji:
2018
Słowa kluczowe:
przemysł spożywczy
preferencja
skala rozstępu
food and beverage industry
preference
range scale
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy przedstawiono wyniki, uzyskane po przeprowadzeniu ankiety BOST w przedsiębiorstwie branży spożywczej. Zbudowano szeregi ważności czynników dla poszczególnych ocen oraz z wykorzystaniem oceny średniej. W szeregach ważności stwierdzono identyczną preferencję dla dwóch a nawet trzech czynników (odstęp między nimi wynosi 0,0% w skali rozstępu) oraz pary czynników wykazujące podobieństwo w zakresie preferencji (odległość między nimi jest do 10% w skali rozstępu). Wykazano dużą dysproporcję w preferencji czynników, większość czynników znajduje się w połowie skali rozstępu a jeden lub dwa na jej końcu. W przedsiębiorstwie branży spożywczej najbardziej preferowany przez respondentów jest czynnik dobro klienta (DK).
This work presents results acquired by carrying out a BOST survey in a company from food and beverage industry. There were built the importance series of factors for respective grades with the usage of average grade. In the importance series an identical preference of two or even three factors was verified (the gap between them equals 0.0% in the range scale) A big disproportion in the preference of factors was verified. The majority of factors is located in the middle of the range scale and one or two factors are located at the end of the range scale. In the food and beverage company the factor which is most preferred by the respondents is the client’s well-being (DK).
Opracowanie rekordu w ramach umowy 509/P-DUN/2018 ze środków MNiSW przeznaczonych na działalność upowszechniającą naukę (2019).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies