Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Optimization of machining parameters during end milling of super alloys using grey based Taguchi method coupled with entropy measurement technique

Tytuł:
Optimization of machining parameters during end milling of super alloys using grey based Taguchi method coupled with entropy measurement technique
Autorzy:
Sreenivasulu, Reddy
Rao, Chalamalasetti Srinivasa
Data publikacji:
2020
Słowa kluczowe:
CNC end milling
inconel 718 super alloy
burr height
surface roughness
grey based Taguchi method
entropy measurement
frezowanie CNC
superstop Inconel
chropowatość powierzchni
metoda Taguchi
pomiary entropii
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
High-quality products include those with better surface quality and texture, close dimensional tolerances and form accuracies at precise level, increase fatigue life and burr-free. Burr formation is one of the most common inevitable facts occurring in all material removal processes, reduces assembly and machined part quality. But, burr formation during milling is a more complex mechanism compare to remaining machining burrs and leads to numerous difficulties during the deburring process. To prevent this, one should optimize the combination of cutting parameters during machining itself. In order to build up a link between quality and productivity and to attain the same in the cost-effective way, the present work concentrate on multi objective optimization of CNC end milling process parameters. Multiple performance characteristics with respect to surface quality and performance index like assembly work have been put up, to assess an equivalent single quality index (called grey relational grade) has been optimized finally by Grey based Taguchi method. After that priority weight of individual quality and performance attributes has been estimated by entropy measurement technique on the basis of relative significance and check the feasibility of the proposed technique has been demonstrated in this context.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa Nr 461252 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2020).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies