Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Modeling of Microwave Cavities Based on SIBC-FDTD Method for EM Wave Focalization by TR Technique

Tytuł:
Modeling of Microwave Cavities Based on SIBC-FDTD Method for EM Wave Focalization by TR Technique
Autorzy:
Li, Zhigang
Aimer, Younes
Bouazza, Tayeb H. C.
Data publikacji:
2022
Słowa kluczowe:
curvilinear modeling
EM waves focalization
SIBCFDTD method
TR technique
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
The time reversal (TR) techniques used in electromagnetics have been limited for a variety of reasons, including extensive computations, complex modeling and simulation, processes as well as, large-scale numerical analysis. In this paper, the SIBC-FDTD method is applied to address these issues and to efficiently model TR systems. An original curvilinear modeling method is also proposed for constructing various obstacles in a 2D microwave cavity and for processing the corners of the cavity. The EM waves’ spatio-temporal focalization has been realized, and results of the simulations further prove the accuracy and effectiveness of this modeling method. Furthermore, they demonstrate that the microwave cavity processes may significantly improve the focalization quality in terms of SSLL enhancement.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa nr SONP/SP/546092/2022 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2024).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies