Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Physical Modelling of Tundish Slag Entrainment under Various Technological Conditions

Tytuł:
Physical Modelling of Tundish Slag Entrainment under Various Technological Conditions
Autorzy:
Michalek, K.
Gryc, K.
Socha, L.
Tkadlečková, M.
Saternus, M.
Pieprzyca, J.
Merder, T.
Pindor, L.
Data publikacji:
2017
Słowa kluczowe:
steelmaking
tundish
slag entrainment
flow pattern
physical modelling
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
This paper deals with the issue of physical modelling of vortexes creation and tundish slag entrainment over the mouth of the nozzle into the individual casting strands. Proper physical model is equivalent to the operational continuous casting machine No. 2 in TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY, a.s. Physical modelling methodology and simulated operational conditions are shortly described. Physical modelling was used for the evaluation of current conditions of steel casting at the application of different impact pads in the tundish. Further, laboratory measurement on the physical model aiming the determination of exact critical periods of vortexes creation and study of the slag entrainment as a consequence of changes in surface level during the tundish refilling to standard level were realised. The obtained results were analysed and discussed.
Opracowanie ze środków MNiSW w ramach umowy 812/P-DUN/2016 na działalność upowszechniającą naukę (zadania 2017)

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies