Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Możliwości oceny błędów powstających w trakcie oznaczeń zawartości metali w wodach przeznaczonych do spożycia

Tytuł:
Możliwości oceny błędów powstających w trakcie oznaczeń zawartości metali w wodach przeznaczonych do spożycia
Autorzy:
Postawa, Adam
Wątor, Katarzyna
Rusiniak, Piotr
Data publikacji:
2019
Słowa kluczowe:
zaopatrzenie w wodę
woda przeznaczona do spożycia
oznaczanie zawartości metali w wodzie
water supply
water intended for human consumption
determination of metal content in water
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W prezentowanej pracy określono wielkości błędów wyników uzyskanych w trakcie oznaczeń zawartości metali w wodach przeznaczonych do spożycia oraz podjęto próbę wyjaśnienia zaobserwowanych różnic. Stwierdzono, że aby uniknąć błędów w wynikach oznaczeń, duże znaczenie ma dokładne przepłukanie instalacji przed pobraniem próbki do badania.
The presented work determined the magnitude of errors of results obtained during the determination of metal content in water intended for consumption, and an attempt was made to explain the observed differences. It was found that to avoid errors in the results of determinations, it is important to thoroughly rinse the installation before taking the sample for examination.
Opracowanie rekordu w ramach umowy 509/P-DUN/2018 ze środków MNiSW przeznaczonych na działalność upowszechniającą naukę (2019).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies