Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Projektowanie wentylacji w obiektach gastronomicznych a wyzwania spowodowane pandemią

Tytuł:
Projektowanie wentylacji w obiektach gastronomicznych a wyzwania spowodowane pandemią
Autorzy:
Kulik, Katarzyna
Data publikacji:
2021
Słowa kluczowe:
wentylacja
instalacje sanitarne
obiekt gastronomiczny
systemy HVAC
pandemia COVID-19
bezpieczeństwo
jakość powietrza
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Projektowanie instalacji sanitarnych w lokalach gastronomicznych wymaga zastosowania rozwiązań, które zapewnią komfort i bezpieczeństwo pracowników i ich gości. Gastronomia to branża zużywająca duże ilości energii potrzebnej do przygotowania posiłków i wentylacji. Inwestorom zależy zatem, by uzyskać maksymalne oszczędności w zakresie działania systemów HVAC. Kolejnym wyzwaniem, z jakim mierzy się branża gastronomiczna, jest pandemia COVID-19. Przykłady płynące zza oceanu pokazują, że aby móc przynajmniej częściowo rozwijać tego typu biznes, warto zainwestować w rozwiązania poprawiające jakość powietrza.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa Nr 461252 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2021).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies