Tytuł pozycji:
Projektowanie wentylacji w obiektach gastronomicznych a wyzwania spowodowane pandemią
Projektowanie instalacji sanitarnych w lokalach gastronomicznych wymaga zastosowania rozwiązań, które zapewnią komfort i bezpieczeństwo pracowników i ich gości. Gastronomia to branża zużywająca duże ilości energii potrzebnej do przygotowania posiłków i wentylacji. Inwestorom zależy zatem, by uzyskać maksymalne oszczędności w zakresie działania systemów HVAC. Kolejnym wyzwaniem, z jakim mierzy się branża gastronomiczna, jest pandemia COVID-19. Przykłady płynące zza oceanu pokazują, że aby móc przynajmniej częściowo rozwijać tego typu biznes, warto zainwestować w rozwiązania poprawiające jakość powietrza.
Opracowanie rekordu ze środków MNiSW, umowa Nr 461252 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2021).