Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

The influence of primary structure and strain conditions on the mechanical properties of smooth-rolled bars

Tytuł:
The influence of primary structure and strain conditions on the mechanical properties of smooth-rolled bars
Autorzy:
Stradomski, G.
Data publikacji:
2011
Słowa kluczowe:
continuous shape rolling mill
primary structure
mechanical properties
walcownia bruzdowa ciągła
struktura pierwotna
własności mechaniczne
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In this paper, were made studies which aim was to correlate the microstructure obtained with the mechanical properties of finished hot-rolled smooth bars. The mechanical properties of finished products is the result of microstructure obtained during the plastic working processes. The research has shown that the impact of primary structure in combination with increased share of perlite result in a large decrease in the mechanical properties of impact energy in particular. To the researches were used optical microscopy and scanning electron microscopy.
W pracy przeprowadzono badania, których celem była korelacja uzyskanej mikrostruktury ze własnościami mechanicznymi gotowych gorąco walcowanych prętów gładkich. Jak wykazały badania wpływ struktury pierwotnej w połączeniu ze zwiększonym udziałem perlitu skutkują dużym spadkiem własności mechanicznych szczególnie energii łamania. Do badań wykorzystano mikroskopię optyczną oraz skaningową mikroskopię elektronową.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies