Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Crystallographic Texture and Grain Refinement in the CuCr Alloy Deformed by SPD Method

Tytuł:
Crystallographic Texture and Grain Refinement in the CuCr Alloy Deformed by SPD Method
Autorzy:
Urbańczyk-Gucwa, A.
Brzezińska, A.
Adamczyk-Cieślak, B.
Rodak, K.
Data publikacji:
2019
Słowa kluczowe:
severe plastic deformation
heat treatment
microstructure
texture
CuCr0.6 alloy
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
Microstructure and texture of the CuCr0.6 alloy processed by rolling with cyclic movement of rolls (RCMR) at room temperature were investigated. The RCMR processing was applied for the samples in different initial conditions in the solid solution followed by quenching into iced water at 1000°C for 3 h and in aging treatment conditions performed at 500°C for 2 h and at 700°C for 24 h. Application of the solution and aging processes prior to RCMR deformation results in the partial dissolution of Cr particles into the Cu matrix and precipitation of the second phase particles. RCMR processing with value of the total effective strain (εft) of 5 was introduced to the material. It was found that the RCMR method is effective in texture weakening. The obtained results revealed that there is a large similarity in texture orientations after RCMR processing independently of heat treatment conditions. Cyclic character of deformation leads to an incomplete transition of LAB to HAB.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies