Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Wykorzystanie wybranych instrumentów jakości do analizy jakości produktów branży spożywczej

Tytuł:
Wykorzystanie wybranych instrumentów jakości do analizy jakości produktów branży spożywczej
Autorzy:
Kardas, E.
Data publikacji:
2015
Słowa kluczowe:
ocena jakości produktu
branża spożywcza
diagram Pareto-Lorenza
metoda FMEA
FMEA method
Pareto-Lorenz diagram
analysis of quality of product
food industry
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W artykule przedstawiono ocenę jakości wybranego produktu branży spożywczej. Produktem, który był w artykule oceniany były przetwory spożywcze w postaci ogórków konserwowych. Do oceny wykorzystano dwa wybrane instrumenty jakości: diagram Pareto-Lorenza oraz metodę FMEA. Wyniki wykorzystane w analizie pochodzą z jednej z firm branży spożywczej działającej w okolicy Częstochowy. Obejmowały one okres trzech kolejnych miesięcy jednego roku kalendarzowego.
The assessment of quality of selected product of food industry was presented in this paper. Food preparations in the form of canned cucumbers were the process that was evaluated in the paper. Two chosen quality tools were use in the analysis: Pareto - Lorenz's diagram and FMEA method. The results used in the analysis are from one of the companies operating in the food industry near Czestochowa and included period of three following months.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies