Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego

Zanieczyszczenie mikrobiologiczne piwa skutkuje pojawieniem się szeregu wad produktu. Celem niniejszej pracy było zastosowanie spektroskopii impedancyjnej w ocenie stopnia zanieczyszczenia mikrobiologicznego w produkcji piwa niepasteryzowanego. Uzyskane wyniki wskazują, że pomiary impedancji mogą być szybką metodą oceny stopnia zanieczyszczenia.
The microbiological beer contamination results in a number of product defects. The aim of this study was to use impedance spectroscopy for the microbial contamination degree assessment in the unpasteurized beer production. The results obtained indicate that impedance measurements can be used as a quick method for the contamination degree assessing.
Opracowanie rekordu ze środków MEiN, umowa nr SONP/SP/546092/2022 w ramach programu "Społeczna odpowiedzialność nauki" - moduł: Popularyzacja nauki i promocja sportu (2022-2023).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies