Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Stability-indicating RP-HPLC method for analysis of telmisartan in the bulk drug and in formulations

Tytuł:
Stability-indicating RP-HPLC method for analysis of telmisartan in the bulk drug and in formulations
Autorzy:
Londhe, S. V.
Kaul, N.
Agrawal, H.
Mahadik, K. R.
Data publikacji:
2010
Słowa kluczowe:
telmisartan
RP-HPLC
validation
stress study
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
A sensitive and reproducible HPLC method has been developed for quantitative analysis of telmisartan. The drug was separated from its degradation products on a C 18 column at ambient temperature with methanol-water 80:20 ( v / v ), pH 4.0 (adjusted by addition of orthophosphoric acid), as mobile phase at a flow rate of 1.0 mL min -1. Under these conditions the retention time of telmisartan was 4.85 ± 0.05 min. Quantification on the basis of peak area was achieved by UV detection at 225 nm; calibration plots were linear in the concentration range 10–60 μg mL -1 When the method was applied to a pharmaceutical formulation there was no chromatographic interference from tablet excipients. The method was validated for precision, robustness, recovery, and limits of detection and quantification. The drug was subjected to acidic and alkaline hydrolysis, and oxidising, dry heat, wet heat, and photodegrading conditions. Because the method could effectively separate the drug from its degradation products, it can be regarded as stability indicating.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies