Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Oznaczanie witaminy C w owocach roślin dziko rosnących - propozycja ćwiczenia studenckiego

Tytuł:
Oznaczanie witaminy C w owocach roślin dziko rosnących - propozycja ćwiczenia studenckiego
Autorzy:
Dasiewicz, B.
Dobrosz-Teperek, K.
Data publikacji:
2008
Słowa kluczowe:
ćwiczenie studenckie
witamina C
kwas L-askorbinowy
oznaczanie witaminy C
students exercise
vitamin C
ascorbic acid
determination of vitamin C
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Celem opracowanego ćwiczenia było zapoznanie studentów z różnymi metodami oznaczeń zawartości witaminy C w materiale roślinnym. Porównano wartości liczbowe zawartości witaminy C w owocach świeżych i mrożonych wraz z danymi literaturowymi.
The objective of exercise was familiarize students with different methods of sign vitamin C in vegetable material. Content of vitamin C was compared for fresh and frozen fruits as well as with literature data.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies