Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Kształtowanie właściwości porowatych spieków ze stali szybkotnącej pod wpływem miedzi i grafitu oraz parametrów formowania

Tytuł:
Kształtowanie właściwości porowatych spieków ze stali szybkotnącej pod wpływem miedzi i grafitu oraz parametrów formowania
Autorzy:
Leżański, J.
Madej, M.
Data publikacji:
2007
Słowa kluczowe:
proszek
stal szybkotnąca
miedź
grafit
mieszanka
wypraski
spieki
właściwości
powder
high-speed steel
copper
graphite
mixture
compacts
sinters
properties
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przedstawiono wyniki badań dotyczące wpływu dodatku miedzi i grafitu oraz ciśnienia prasowania i procesu spiekania na właściwości porowatych wyprasek i spieków z mieszanek proszków na osnowie stali szybkotnącej gatunku M3 klasy 2. W badaniach uwzględniono gęstość i porowatość wyprasek i spieków oraz twardość i wytrzymałość na zginanie spieków. Występuje szeroki zakres możliwości zmian porowatości i innych właściwości spieków pod wpływem badanych czynników.
Results from a study of an effect of an addition of copper and graphite, and of a pressing pressure and sintering process, on the properties of porous compacts and sinters from the mixtures of M3 grade class 2 high-speed steel based powders have been presented. During the studies, density and porosity of the compacts and sinters as well as hardness and bending strength were taken into account. It was found that porosity and other properties of the sinters can be changed within a wide range by means of these factors

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies