Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Dostępność fizyczna żywności jako jeden z elementów bezpieczeństwa żywnościowego

Tytuł:
Dostępność fizyczna żywności jako jeden z elementów bezpieczeństwa żywnościowego
Autorzy:
Czapka, M.
Data publikacji:
2005
Słowa kluczowe:
żywność
bezpieczeństwo żywnościowe
głód
niedożywienie
food
food safety
hunger
malnutrition
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Artykuł jest analizą dostępności żywności ze względu na zjawisko bezpieczeństwa żywnościowego w Europie i świecie oraz w odniesieniu do standardów i regulacji ekonomicznych w tym obszarze. Przedstawiono także aktualne dane statystyczne będące całościową egzemplifikacją problemu. Można w treści odnaleźć sugestie rozwiązania problemów niedożywienia i głodu jako zjawisk destrukcyjnych i perspektywy międzynarodowego im przeciwdziałania.
The article by M.Czapka is a good analysis of the availability of food due to the issue of food safety in Europe and worldwide and in relation to the standards and economic regulations effective in this area. Current statistical data that showcase the problem have been presented. An intention to solve the problem of malnutrition and hunger as destructive phenomena and perspectives for international prevention to them has been also addressed.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies