Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Zapotrzebowanie na wodę pomidorów szklarniowych z uwzględnieniem sterowalnych czynników otaczającego klimatu

Tytuł:
Zapotrzebowanie na wodę pomidorów szklarniowych z uwzględnieniem sterowalnych czynników otaczającego klimatu
Autorzy:
Kurpaska, S.
Data publikacji:
2006
Słowa kluczowe:
zapotrzebowanie na wodę
klimat
szklarnia
pomidor
demand for water
climate
greenhouse
tomato
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie  Pełny tekst  Link otwiera się w nowym oknie
W pracy analizowano wpływ zmiennych klimatu (promieniowanie słoneczne, wilgotność i temperatura powietrza wewnątrz szklarni) na zapotrzebowanie na wodę pomidorów szklarniowych. Badania przeprowadzono w szklarni produkcyjnej. Zapotrzebowanie na wodę określono poprzez pomiar transpiracji. W wyniku analizy znaleziono model regresji opisujący zmienność zapotrzebowania na wodę.
The work includes the analysis of influence of climate variables (solar radiation, humidity and air temperature inside a greenhouse) on demand for water by greenhouse tomatoes. The tests were performed in a production greenhouse. Demand for water was determined by transpiration measurement. Based on the analysis results a regression model was found, describing water demand variance.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies