Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Reactions of ethyl diazoacetate with thioketones

Tytuł:
Reactions of ethyl diazoacetate with thioketones
Autorzy:
Kagi, M.
Mlostoń, G.
Heimgartner, H.
Data publikacji:
1998
Słowa kluczowe:
1,3-dipoles
thiocarbonyl ylides
ethyl diazoacetate
1,3-dithiolanes
thiiranes
desulfurization
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
The reaction of ethyl diazoacetate (10) with 9H-fluorene-9-thione (2a), thiobenzophenone (2b), and adamantanethione (2c), respectively, in THF yielded 1,3-dithiolane carboxylates (Scheme 2). Whereas in the first two cases the reaction proceeded at room temperature, heating to 60 degree C was necessary when the less reactive 2c was used. The additions with 2a and 2c occured in a regioselective way, yielding 1,3-dithiolane-2-carboxylate 11a and 1,3-dithiolane-4-carboxylate 12c, respectively, with opposite regiochemistry. On the other hand, a mixture of the two regioisomeric cycloadducts 11b and 12b was formed in the case of 2b. The analogous reaction of 10 with the sterically crowded thione 13 gave thiirane 14 as the sole product, and with the corresponding dithione 16, a mixture of the cis- and trans-dithiiranes 17 and 18 was formed (Scheme 3). Desulfurization with tris(dimethylamino)phosphine yielded the alpha, beta -unsaturated esters 15 and 19/20, respectively. The alpha, beta-insaturated ester 22 was the only product in the reaction of 10 with 9H-xanthene-9-thione (21), which had to be carried out at 60 degree C.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies