Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Metoda i technika zakiszania zielonek z użyciem konserwantów

Tytuł:
Metoda i technika zakiszania zielonek z użyciem konserwantów
Autorzy:
Dulcet, E.
Data publikacji:
1999
Słowa kluczowe:
dozownik
kiszonka
preparaty
additives
silage
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
Przeprowadzono analizę metod i technik dodawania różnych dodatków sterujących procesem fermentacji w czasie zakiszania zielonek. W oparciu o wieloletnie wyniki badań nad jakością procesu mieszania preparatów z zielonką opracowano i przedstawiono metodę aplikacji ciekłych preparatów do zielonek w czasie ich zbiorów na kiszonki sieczkarnią zbierającą.
Analyses of the methods and the techniques of adding different additives (chemical, enzymatic, microbiotic) controlling the process of fermentation in the period of green fodders have been condusted. On the basis of many years results of researches concerning the quality of the process of mixing preparations with green fodder, the method of application of liquid preparations for green fodder in the period of their harvesting for silage with knife (drum) collecting straw cutter have been worked out and presented.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies