Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Solid-phase extraction and HPLC method for isolation and analysis of organic compounds formed in thermally treated proteinaceous foods

Tytuł:
Solid-phase extraction and HPLC method for isolation and analysis of organic compounds formed in thermally treated proteinaceous foods
Autorzy:
Warzecha, L.
Janoszka, B.
Stróżyk, M.
Data publikacji:
1999
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
On the basis of analyses performed on standard mixtures we have optimized a method for selective separation and qualitative determination of organic compounds formed during cooking of proteinaceous foods. These compounds belong to three chemical groups – polycyclic aromatic hydrocarbons (PAH), azaarenes, i.e. nitrogen-containing polycyclic aromatic hydrocarbons (PANH), and heterocyclic aromatic amines (HAA). The selective enrichment procedure includes coupling of solid-phase extraction (SPE) steps on diatomaceous earth, propylsulphonic acid and octadecyl-silane columns. The fractions eluted were analysed by high-performance liquid chromatography with UV detection. Peak identification was confirmed by GC–MS for PAH, PANH, and for amide derivatives of aminoazaare-nes. Recoveries were higher than 82% for PAH but lower for azaarenes, 60–76%.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies