Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

System HACCP elementem bezpieczeństwa

Tytuł:
System HACCP elementem bezpieczeństwa
Autorzy:
Pasternak, K.
Wojtowicz, K.
Data publikacji:
2003
Słowa kluczowe:
HACCP
system HACCP
jakość żywności
hazard analysis and critical control point
quality
food product
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
In realization of food processing all elements of food-chain must be included to systematic activities. In reality we have three possibilities as systems: GHP-Good Hygiene Practice, GMP-Good Manufacturing Practice and HACCP-Hazard Analysis and Critical Control Points. From basic point of view, the last one is crucial for the further performance. In the article, the 7 principles and 14 stages of HACCP implementation are demonstrated. The benefits and threats are presented. It assures the quality of food-products, being factually the security system for customers and clients (health of people!), buying these products in shops or markets.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies