Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Jakość wody uzdatnionej wprowadzanej do miejskiej sieci wodociągowej

Tytuł:
Jakość wody uzdatnionej wprowadzanej do miejskiej sieci wodociągowej
Autorzy:
Jeż-Walkowiak, J.
Sozański, M. M.
Data publikacji:
2004
Słowa kluczowe:
sieć wodociągowa miejska
jakość wody
Język:
polski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
W ogólnej produkcji wody do picia w Polsce 56% objętości pochodzi z ujęć podziemnych. W odniesieniu do liczby zakładów uzdatniania wody (ZUW) zdecydowanie przeważają ZUW podziemnej (87% całkowitej liczby zakładów), natomiast zakłady uzdatniające wodę powierzchniową, pomimo niewielkiej liczby, mają znaczny udział w ogólnej produkcji wody (44%).

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies