Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Scale-up of slow rotary countercurrent chromatographic isolation of glucoraphanin and glucoraphenin from broccoli seeds and radish seeds

Tytuł:
Scale-up of slow rotary countercurrent chromatographic isolation of glucoraphanin and glucoraphenin from broccoli seeds and radish seeds
Autorzy:
Fu, Y.
Du, Q.
Wang, K.
Data publikacji:
2008
Słowa kluczowe:
slow rotary countercurrent chromatography
glucoraphanin
glucoraphenin
radish seeds
broccoli seeds
scale-up
Język:
angielski
Dostawca treści:
BazTech
Artykuł
  Przejdź do źródła  Link otwiera się w nowym oknie
A scaled-up SRCCC apparatus equipped with a 40-L column was constructed on the basis of separations of crude broccoli seed extract and crude radish seed extract using a conventional SRCCC instrument. Scaled-up separation of 500 g of crude broccoli seed extract with n -butanol-acetonitrile-10% (NH 4 ) 2 SO 4 aqueous solution 1:0.5:2 (υ/υ) as solvent system yielded 61.5 g glucoraphanin product of purity 91.2%. Separation of 500 g crude radish seed extract with the same solvents in the ratio 0.5:1:2 (υ/υ) afforded 26.7 g glucoraphenin product of purity 94.5%. Recovery of glucoraphanin and glucoraphenin from the crude extracts was 98.3 and 98.9%, respectively. The results demonstrated that this SRCCC technology is useful for separation of glucosinolates from plant extracts.

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies